Minusta

Olen Marjaana – kokoaikainen yrittäjä, ikuinen haaveilija ja järjestelmällinen heittäytyjä, luova tekijä ja psykologi. Minulla on juuret Itä-Suomessa, sydän Turussa ja mieli aina maailmalla. Aloitin maalaamisen omaksi ilokseni vuoden 2019 loppupuolella ja pian maalauksistani alkoi tulla ostopyyntöjä, ensin tutuilta ja pian tuntemattomilta. Marraskuussa 2020 hyppäsin itsellenikin yllättäen vakituisesta työstä kokoaikaiseksi yrittäjäksi, kun maalaaminen vei mennessään ja mullisti arkeni.

Koulutukseltani olen psykologian maisteri ja psykologi, jonka lisäksi olen opiskellut arkkitehtuuria. Arkkitehtiopintoni Skotlannissa painottuivat vahvasti luovaan ilmaisuun. Arkkitehtiopintoni sekä ihmismielen kiemuroihin uppoutuvat psykologian opinnot antoivat pohjan taiteeni synnylle. Inspiraationa maalauksiini toimivat monenlaiset asiat: kauniit tekstuurit, muodot ja sävyt, luonto, omat tunteeni, matkustaminen ja uusien asioiden kokeileminen. Usein maalaaminen on minulle hyvin intuitiivista ja suunnittelematonta, kun taas ajoittain idea valmiista maalauksesta tupsahtaa mieleen yhtäkkiä. Maalauksiani on kuvailtu rauhalliseksi, mutta myös lennokkaiksi.

Maalatessa astun omaan kiireettömään kuplaani, jossa keskeistä minulle on vapaus ja utelias työskentely sekä pysähtyminen arjen kiireen keskellä. Minulle on tärkeää, että jokainen maalaukseni löytää kodin, jossa se tuo läsnäolollaan rauhaa ja positiivisia tunteita arjen keskelle. Maalaukseni ovat pääasiassa abstrakteja, mutta teen ajoittain myös esittävämpiäkin teoksia. Käytän enimmäkseen akryylimaaleja erilaisilla tekniikoilla.